• Imprimeix

Comunicat de la Secretaria d'Universitats i Recerca en relació a la vaga convocada a les universitats catalanes

Torna
Dijous, 29 de novembre de 2018
Recollint dades facilitades per les universitats públiques catalanes durant la jornada de vaga convocada avui dijous, la Secretaria d’Universitats i Recerca informa que l’afectació en l’activitat acadèmica és la següent:
 
  • Universitat de Barcelona: L’activitat acadèmica ha estat l’habitual en la meitat dels 18 centres de la UB. En la resta de facultats o bé s’ha suspès l’activitat acadèmica o s’han realitzat classes amb poca assistència d’alumnes. Igual que en la jornada d’ahir, a les facultats de Geografia i Història, i de Filosofia s’han bloquejat els accessos.
 
  • Universitat Autònoma de Barcelona: L’adhesió dels estudiants a l’aturada ha estat majoritària a 10 facultats del campus de Bellaterra on, des de primera hora del matí, la presència de piquets als vials interns i a les entrades dels centres n’han dificultat l’accés. Al campus de Sabadell, també hi ha hagut un seguiment alt. A l’Escola d’Enginyeria i a la facultat de Veterinària, l’assistència a classe ha estat entre el 40% i el 60%, mentre que a les unitats docents hospitalàries s’ha situat per sobre del 70%. Pel que fa al personal docent i el d’administració i serveis, la UAB ha informat que encara no tenen les dades comptabilitzades.
 
  • Universitat Politècnica de Catalunya: Les classes s’han realitzat amb normalitat, a excepció de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i el campus de Manresa, on l’adhesió ha estat entre el 80% i el 90%.
 
  • Universitat Pompeu Fabra: La direcció de la UPF ha informat que, tal i com estava previst, els tres campus han estat tancats fins les 9.30 del matí. A partir d’aquella hora, s’ha reprès l’activitat acadèmica.
 
  • Universitat de Lleida: L’activitat acadèmica s’ha desenvolupat amb normalitat, a excepció de les facultats de Lletres i d’Educació. La UdL ha informat que no hi hagut cap tipus d’afectació entre el personal docent i el d’administració i serveis.
 
  • Universitat de Girona:  El seguiment ha estat majoritari, a excepció de la facultat de Medicina i l’Escola Politècnica Superior. En relació a les incidències, s’han trobat cadenes, tanques i contenidors a les portes d’entrada d’alguns edificis. Pel que fa al personal d’administració i serveis, la UdG ha informat que no s’ha adherit a la convocatòria de vaga.  
 
  • Universitat Rovira i Virgili: L’aturada ha estat total al campus Catalunya, on s’han registrat bloquejos a l’entrada, i a la facultat de Turisme i Geografia. La URV també ha informat d’un alt seguiment als campus Bellissens i Terres de l’Ebre, així com a la seu del Vendrell. Al campus de Sescelades i la Facultat de Medicina, l’afectació ha estat entre el 35% i el 40%.