• Imprimeix

Comunicat de la Secretaria d'Universitats i Recerca en relació amb la vaga convocada a les universitats catalanes

Torna
Dimecres, 28 de novembre de 2018
Recollint dades facilitades per les universitats públiques catalanes durant la jornada de vaga convocada aquest dimecres, la Secretaria d’Universitats i Recerca informa que l’afectació en l’activitat acadèmica és la següent:
 
  • Universitat de Barcelona: La normalitat ha estat la tònica predominant a les facultats de la UB, a excepció de les facultats de Geografia i Història, i Filosofia, on s’han bloquejat els accessos i només han deixat passar el personal d’administració i serveis. En altres facultat on també s’havien bloquejat les entrades, la universitats ha informat que finalment s’hi ha pogut accedir. És el cas d’Economia i Empresa, on hi ha hagut un seguiment de l’aturada per sota del 40%. 
  • Universitat Autònoma de Barcelona: L’adhesió dels estudiants a la convocatòria de vaga ha estat majoritària a 10 facultats del campus de Bellaterra on, des de primera hora del matí, la presència de piquets als vials interns i a les entrades del centres n’ha dificultat l’accés, segons la UAB. A l’Escola d’Enginyeria, la facultat de Veterinària, el campus de Sabadell i les Unitats Docents Hospitalàries, s’han fet classes amb una presència majoritària d’alumnes estimada al voltant del 80%. Pel que fa al seguiment del personal docent i del d’administració i serveis, la universitat ha informat que encara no disposa d’aquestes dades.
  • Universitat Politècnica de Catalunya: Les classes s’han realitzat amb absoluta normalitat, a excepció de dos centres del Campus Sud on la UPC ha informat de l’acció de piquets estudiantils.
  • Universitat Pompeu Fabra: La direcció de la UPF ha informat del tancament dels campus de la Ciutadella i del Poblenou davant l’afectació provocada pel bloqueig i l’ocupació per la força duts a terme per part d’alguns estudiants que ha impedit l’activitat acadèmica normal. Al Campus Mar, les classes programades s’han impartit en la seva totalitat.
  • Universitat de Lleida: L’activitat acadèmica s’ha desenvolupat amb normalitat ja que el col·lectiu d’estudiants i l’assemblea de professorat associat de la UdL només han convocat vaga per demà dijous.  
  • Universitat de Girona:  L’activitat docent únicament s’ha vist afectada a la facultat d’Educació i Psicologia amb un seguiment estimat per la universitat del 66%. A la facultat de Ciències hi ha hagut una afectació molt petita, de poc més del 8%. A la resta, normalitat absoluta.
  • Universitat Rovira i Virgili: Les classes s’han impartit amb total normalitat ja que la convocatòria de vaga a la URV només està prevista per la jornada de demà dijous.