• Imprimeix

Comunicat de la Secretaria d'Universitats i Recerca en relació a la vaga d'estudiants convocada a les universitats catalanes

Torna
Dilluns, 01 d'octubre de 2018
Recollint dades facilitades per les universitats públiques catalanes durant la jornada de vaga convocada avui pels estudiants, la Secretaria d’Universitats i Recerca informa que l’afectació en l’activitat acadèmica és la següent:
 
 
  • Universitat de Barcelona: La participació en la convocatòria de vaga ha estat molt alta a les facultats de Belles Arts, Educació, Filosofia, així com a Geografia i Història. Més moderat ha estat el seguiment a Dret, i Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, i baix a Economia i Empresa, Medicina i Ciències de la Salut (campus Bellvitge) i Psicologia. A la resta de centres, la tònica general ha estat la normalitat.    
 
  • Universitat Autònoma de Barcelona: L’afectació ha estat gairebé total a les facultats d’Economia i Empresa, Filosofia i Lletres, Psicologia, Ciències de l’Educació, Ciències de la Comunicació, i Ciències Polítiques i Sociologia. En els centres restants, l’afluència d’estudiants ha estat diversa.  
 
  • Universitat Politècnica de Catalunya: La convocatòria de vaga ha tingut incidència en l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i al Campus Manresa.
 
  • Universitat Pompeu Fabra: L’activitat acadèmica s’ha vist afectada, principalment, al campus Ciutadella.  
 
  • Universitat de Lleida: La incidència de la vaga ha estat molt desigual. A la facultat d’Educació hi ha hagut una aturada total de les classes, mentre que a Dret i Economia, Medicina, Infermeria, l’Escola Politècnica i el Campus d’Igualada l’activitat acadèmica ha estat l’habitual. A la facultat de Lletres i a l'Escola d'Agrònoms s’han bloquejat accessos i, en aquest últim campus, els vigilants de seguretat han alertat els Mossos d’Esquadra que com a mínim han detingut un estudiant, segons informa la universitat.
 
  • Universitat de Girona:  L’activitat docent s’ha suspès completament a les facultats d’Educació i Psicologia, Medicina, Econòmiques i Turisme. El seguiment de la convocatòria de vaga també ha estat  molt alt a les facultats d’Infermeria i  Ciències. A la resta de centres, el seguiment ha estat al voltant del 70%.
 
  • Universitat Rovira i Virgili: El seguiment de la vaga ha estat gairebé total al campus de Terres de l’Ebre i molt alt al campus Catalunya. Pel que fa als campus Bellisens, Sescelades i la seu del Vendrell, l’afectació ha estat més moderada. A les facultats de Medicina i Ciències de la Salut, i de Turisme i Geografia s’han fet classes amb normalitat.

Més informació