• Imprimeix

El Govern concedeix les distincions Jaume Vicens Vives 2018 a la qualitat docent a professors i projectes de les universitats catalanes

Torna
Dimarts, 28 d'agost de 2018
Distincions Jaume Vicens Vives

Distincions Jaume Vicens Vives

El Govern de la Generalitat ha aprovat concedir les distincions Jaume Vicens Vives 2018, a la qualitat docent universitària, a tres professors i quatre projectes de les universitats catalanes. Els guardonats han estat seleccionats a partir de les propostes fetes pels consells socials de les universitats públiques o òrgans equivalents de les universitats privades. Són els següents:
 
1.    Premis individuals, dotats amb 20.000 euros cadascun:
  • Pere Pascual Gainza, professor del Departament de matemàtiques de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), per la seva trajectòria docent en l’àmbit de les matemàtiques dirigides a enginyers, estadístics i matemàtics, així com per l’impuls del Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) i de la Càtedra Mir-Puig.
  • Diana Ferrer Vidal, professora de dret financer i tributari de la Facultat de dret d’ESADE -  Universitat Ramon Llull (URL), en reconeixement a la seva tasca de renovació en la docència de les assignatures de l’àrea del dret tributari des d’un vessant essencialment pràctic.
  • Teresa Sancho Vinuesa, professora dels estudis d’informàtica, multimèdia i telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), per la seva trajectòria en l’àmbit de la docència de les matemàtiques i en la cerca de la millora contínua en la planificació i la creació de recursos d’aprenentatge en línia d’assignatures de matemàtiques i en l’ús de les analítiques de l’aprenentatge (learning analítics) per comprendre’ls i millorar-los.
2.    Premis col·lectius, dotats amb 20.000 euros cadascun:
  • Grup Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en reconeixement al seu projecte docent per a la conservació, l’estudi i la difusió del patrimoni arqueològic i paleontològic català, i pel seu objectiu de consolidar els jaciments arqueològics com un espai docent i de recerca dinamitzador del patrimoni del territori i pol de transferència de coneixement.
  • Projecte HackLab UPF de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per la seva iniciativa docent pionera i innovadora de foment de les interaccions socials en diferents nivells, més enllà del marc de les assignatures/plans d’estudis o de l’espai aula, orientades a la millora de l’aprenentatge informal, interdisciplinari i de competències transversals, i l’ocupació de l’estudiantat durant el procés formatiu.
  • Tallers de Robòtica Submarina de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), per la seva tasca de divulgació científica i de foment de vocacions tecnològiques i d’enginyeria entre els estudiants universitaris i de secundària, duta a terme per mitjà de tallers pràctics amb eines com la robòtica i la programació, per fomentar el desenvolupament de la creativitat en els joves.
  • Projecte Horts socials: l’educació ambiental per a la innovació social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), pel seu caràcter transformador, innovador i interdisciplinari en generar un coneixement pràctic i reflexiu, més enllà de les aules, que genera experiències d’aprenentatge social i ambiental, de reforç de les competències de responsabilitat social i les habilitats i les capacitats personals. Una iniciativa que promou la proximitat de la universitat amb l’entorn social i el compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible.
Els premis van ser creats per Decret del Govern de 1996 i es lliuraran el proper 6 de setembre, durant l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic 2018-2019. L’import atorgat a cada persona i projecte guardonats s’haurà de destinar a projectes d’innovació o de millora docent.

Més informació