• Imprimeix

Rius de Sal, de Santiago Gorostiza, Jordi Honey-Rosés i Roger Lloret

Aquest llibre ens presenta una visió històrica de la salinització del rius Llobregat i Cardener, fruit d’una recerca exhaustiva de documents en arxius i biblioteques. El llibre aporta documents inèdits que vinculen la salinitat dels rius a les empreses mineres del Bages i situa els orígens del conflicte als anys vint.

28/09/2015 10:09
R110_Recom_llibre salinització Llobregat_GRAN

Rius de Sal

El llibre presenta una cronologia dels principals esdeveniments, des de l’aprovació de la Llei referent a la salinitat de les aigües públiques, aprovada l’any 1933 pel Parlament de Catalunya, passant per l’aprovació del projecte per construir un col·lector l’any 1940 i la seva inauguració l’any 1989, i altres fets posteriors fins a l’actualitat. A més, també conté dades analítiques, mapes geològics, reculls de premsa i apunts biogràfics dels principals protagonistes.

Aquesta  interessant obra exposa de manera amena i entenedora un problema mediambiental que ha afectat durant dècades l’abastiment d’aigua a pobles i ciutats de la conca del Llobregat i particularment l’àrea de Barcelona.

 

Rius de sal, una visió històrica de la salinització dels rius Llobregat i Cardener durant el segle XX

 

Santiago Gorostiza, Jordi Honey-Rosés i Roger Lloret

Edicions del Llobregat

Sant Feliu de Llobregat, 2015

110 pàgines