• Imprimeix

Why does asparagus make your wee smell? And 57 other curious food and drink questions

Us heu preguntat mai per què les cebes fan plorar? Per què el cafè és amarg? I què fa que la cervesa també sigui amarga? Per què put l’alè després de menjar all? Per què el salmó i les gambes són de color ataronjat? Per què els alvocats s’enfosqueixen tan de pressa? Què són els sulfits i perquè estan presents en moltes begudes alcohòliques? La xocolata és tòxica per als gossos? Per què el suc de taronja té gust amarg després de rentar-nos les dents? Les pastanagues ajuden a veure-hi en la foscor? Per què la remolatxa tenyeix l’orina de color vermell? Per què la crema de llet adquireix consistència en batre-la? Podem tenir malsons si mengem formatge?

21/04/2016 11:04
R117_RECOM_Why does asparagus

Why does asparagus make your wee smell? And 57 other curious food and drink questions

En aquest llibre Andy Brunning explora tots els racons de la cuina tot responent aquestes i moltes altres preguntes per a cadascuna de les quals presenta un text breu i un infografia explicant la química bàsica de la qüestió.

Per a aquells que estiguin menys familiaritzats amb la química orgànica, el llibre conté una breu introducció amb els conceptes bàsics de la representació estructural de les molècules orgàniques i els seus grups funcionals.

El llibre conté informació amb la qual potser estiguin familiaritzades aquelles persones que tenen coneixements de química però s’endinsa prou en cadascuna de les respostes per a que el llibre també pugui ser del seu interès.

És un llibre que es pot llegir fàcilment tot triant aquelles preguntes que més ens cridin l’atenció, i que tant pot ser interessant per als químics com per a les persones amb curiositat per a l’alimentació.

L’autor és molt conegut pel seu blog Compound Interest, que conté infografies sobre els compostos químics de la vida quotidiana que abracen una gran varietat de temes més enllà de la cuina.

 

Why does asparagus make your wee smell? And 57 other curious food and drink questions
Andy Brunning
Orion Publishing Group Ltd., 2015
149 pàgines