• Imprimeix

Butlletí RECERCAT
WeAR Technologies: rehabilitació física basada en tecnologia portable i intel·ligència artificial

L’empresa emergent catalana WeAR Technologies ha creat un sistema que facilita a pacients i terapeutes el seguiment de la rehabilitació física. El sistema funciona a través d’una aplicació que es connecta a una sèrie de sensors portables (wearables), els quals es col·loquen en el pacient i permeten monitorar de manera automàtica els exercicis que fa, i corregir-los en cas necessari. Al mateix temps, el sistema envia informació als professionals per ajudar-los a personalitzar i millorar els tractaments.

26/09/2018 14:09
R140_INN_WeAR Technologies

WeAR Technologies

Quan el pacient comença la seva teràpia física, amb els sensors posats, es monitoren els moviments del seu cos i l’algorisme d’aprenentatge automàtic (machine learning) va aprenent els moviments de l’usuari automàticament. D’aquesta manera, és molt fàcil per al terapeuta programar-lo, ja que la tecnologia és capaç de reconèixer si els exercicis s’estan fent correctament o no i, alhora, de donar pautes al pacient perquè en millori la realització.

El sistema, a més, incorpora un avatar en 3D que imita els moviments del pacient i reprodueix les teràpies que prèviament ha programat el terapeuta perquè les pugui fer a casa de forma autònoma i monitorada. Els dispositius portables es connecten amb el mòbil a través de dues aplicacions, una destinada a l’usuari i una altra al professional.

L’objectiu és millorar les teràpies de rehabilitació, per part tant dels professionals que les dissenyen com dels usuaris que les duen a terme. La tecnologia de WeAR Technologies optimitza la tasca dels terapeutes perquè puguin oferir més control i personalització als seus pacients, que, al seu torn, guanyen en autonomia i reben més suport per dur a terme correctament les seves rutines.

Aquesta solució s’ofereix a qualsevol tipus de pacient de l’àmbit general de la fisioteràpia que hagi de fer rehabilitació física, però també a pacients crònics, com ara els afectats per accidents vasculars cerebrals, malalties com l’esclerosi múltiple o que hagin patit un ictus, entre d’altres.

WeAR Technologies és una de les 10 empreses emergents que participen en el programa d’acceleració Empenta impulsat conjuntament per la Generalitat a través d’ACCIÓ —l’agència per a la competitivitat de l’empresa—, ESADE i ESADECREAPOLIS, que té per objectiu accelerar el creixement d’empreses emergents en fases inicials perquè els seus productes o serveis arribin al mercat i trobin finançament.

WeAR Technologies, que actualment està buscant finançament, té previst iniciar la comercialització del seu desenvolupament aquest any i ja es troba en negociacions amb futurs clients del sector de la fisioteràpia, les assegurances i el fitnes. L’empresa, formada per nou treballadors, és una empresa derivada (spin-off) de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial i està situada al Campus de la UAB.

Més informació