• Imprimeix

Viatge a l’optimisme. Les claus del futur: Eduard Punset

23/04/2012 10:04
Viatge a l'optimisme. Les claus del futur. Eduard Punset

El darrer llibre de l’escriptor de temes de divulgació científica amb més lectors a l’Estat espanyol ens intenta donar les claus per abordar la crisi actual amb optimisme. El seu lema d’inici és que «qualsevol temps passat ha estat pitjor». Aquest nou «viatge» s’estructura en 14 capítols en què s’aborden qüestions molt interessants, des de l’abast no planetari de la crisi actual, fins a la importància del coneixement, la presa de decisions, la globalització, Internet i el govern mundial, la salut física i mental, l’envelliment, la gestió de les emocions, etc. Partint d’una extensa bibliografia de fonts consultades, provinents de treballs de recerca d’investigadors de diferents àmbits del coneixement, l’autor ens convida a recordar els avenços científics constants que justifiquen que fem front al futur amb més optimisme i posa en relleu, entre altres coses, la importància del lideratge dels joves així com la comprensió de les emocions i l’aprenentatge sobre com gestionar-les.

Aquest cop, Eduard Punset ens explica d’una manera didàctica i amena la seva visió de la crisi, l’evolució humana i les pautes que cal seguir d’ara endavant, prenent com a punt de partida el que vam ser en el passat i el que som en el present (una evolució que ens ha permès viure més temps i millor) i aposta per un futur més optimista en què la globalització, les noves tecnologies i les xarxes socials ens han de fer la vida més fàcil.

En aquest nou llibre l’autor desmenteix que la crisi sigui planetària, proclama la necessitat de redistribució del treball mentre l’esperança de vida augmenta dos anys i mig cada dècada, i ens recorda que ja no és possible viure sense les xarxes socials. Afirma que avui dia la comunitat reclama el lideratge dels joves, que és més necessari que mai aprendre a desaprendre (ser conscients de les conductes que no ens agraden i començar a canviar-les), i que cal invertir en educació i, sobretot, en l’aprenentatge de la gestió emocional.

Viatge a l’optimisme. Les claus del futur
Eduard Punset
Edicions Destino, 2012
274 pàgines