• Imprimeix

Un planeta a la deriva: Converses sobre el canvi global

26/01/2012 12:01
Un planeta a la deriva: Converses sobre el canvi global

En aquest llibre, tres científics del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) dialoguen sobre el canvi global amb tres personalitats de reconegut prestigi a Catalunya. Els ecòlegs Jordi Martínez, Jaume Terradas i Dani Sol conversen amb Joan Manel Serrat, Antoni Serra Ramoneda i Màrius Serra, sota l’atenta mirada del divulgador científic José Luis Ordóñez, sobre el vessant més científic dels problemes ambientals globals i dels dubtes que aquests problemes generen en la societat: per què està canviant el clima? Com ens afecta la pèrdua de biodiversitat? S’estan esgotant les energies fòssils?

Davant del fet que la preocupació generalitzada dels científics pels problemes ambientals no arriba a la societat, el principal objectiu del llibre és fer-se ressò de bona part del coneixement que la ciència ha acumulat sobre com les activitats humanes estan modificant les condicions de vida al nostre planeta i els efectes que això pot tenir sobre la societat, i d’aquí prové la rotunditat del títol de la publicació.

El llibre s’estructura en cinc apartats: Està canviant el clima?; Un grau que ho canvia tot; Els canvis que ens esperen; La diversitat de la vida s’empobreix i Podem seguir creixent en un món finit? El llibre s’ha beneficiat d’un ajut concedit per la Generalitat de Catalunya mitjançant la convocatòria ACDC de l’any 2010.

En definitiva, una obra escrita en clau pedagògica que ens permet entendre el procés de canvi global accelerat que afronta la Terra i ens ajuda a reflexionar sobre els problemes que genera la nostra manera de viure i d’utilitzar els recursos, i sobre com tot plegat ens afectarà en el futur.

Un planeta a la deriva: Converses sobre el canvi global
Jordi Martínez-Vilalta, Daniel Sol i Jaume Terradas
Col·lecció Orígens, Editorial La Magrana
270 pàgines