• Imprimeix

Thebluedots: monitorar camps de conreu per augmentar les collites

Thebluedots ha creat un dispositiu que monitora els camps de cultiu amb l’objectiu d’augmentar la collita fins a un 25 % i reduir fins a un 30 % l’ús de recursos com l’aigua, els fertilitzants o els pesticides. El sistema d’aquesta empresa emergent es basa en l’ús de la intel·ligència artificial, que analitza en temps real una trentena de paràmetres mesurats per un conjunt de sensors aeris i terrestres.

29/11/2018 12:11
R142_INN_thebluedots

Dispositiu thebluedots

El dispositiu s’instal·la de manera senzilla al camp i mesura i recopila dades com la velocitat del vent, la humitat de l’aire i de la terra, la presència de plagues, la probabilitat de pluja o gelades i la humitat de les fulles, entre d’altres. L’agrònom pot saber les condicions climatològiques en temps real i preveure problemes complexos com la falta de nutrients al camp de conreu o l’existència de plagues per tal de poder tenir més flexibilitat i previsió a l’hora de resoldre aquests problemes.

Les dades analitzades, que es basen en les necessitats específiques de cada conreu, s’actualitzen constantment perquè l’usuari pugui supervisar l’estat dels camps i, en cas que es produeixi cap anomalia o risc, el sistema envia una alarma per informar l’agrònom.

El dispositiu pot ajudar, també, en el control de plagues, ja que la nova tecnologia permet fer una anàlisi més precisa i facilita la fumigació únicament de l’arbre o la planta que es pot veure perjudicat per la plaga. Això estalvia haver de fumigar tot el camp, amb l’important cost econòmic que suposa.

Aquesta tecnologia també es pot aplicar a jardins i camps de golf, cosa que permet que els usuaris optimitzin els recursos i redueixin costos econòmics.

Thebluedots, amb seu a Sant Cugat del Vallès, és una de les 10 start-ups que participa en la segona edició del programa IQS Next Tech, impulsat per ACCIÓ —l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya— i organitzat per IQS Tech Factory, el centre d’emprenedoria de l’Institut Químic de Sarrià (IQS). Aquest programa d’acceleració ofereix a les empreses emergents seleccionades formació individualitzada durant sis mesos per treballar en cadascuna de les fases de la cadena de valor dels seus productes i arribar al procés d’industrialització.