• Imprimeix

Butlletí RECERCAT
The Investment Readiness Series

The Investment Readiness Series és una nova iniciativa de Biocat amb l’objectiu principal d’augmentar el flux de projectes preparats per tenir inversors a la BioRegió. Està pensada per a tècnics de les oficines de transferència de tecnologia o investigadors d’entitats de recerca que estiguin disposats a impulsar el seu projecte d’acord amb la indústria i les necessitats del mercat.

09/11/2018 12:11
R141_CAT_The Investment Readiness Series

The Investment Readiness Series

The Investment Readiness Series es desenvolupa segons les etapes següents:

  1. Convocatòria d’un tema específic obert a tota la comunitat científica de la BioRegió.
  2. Els principals projectes amb el potencial més gran d’inversió s’envien als socis.
  3. Els socis seleccionen diversos projectes que es presentaran a The Investment Readiness Series.
  4. Assessorament individualitzat i avaluació prèvia a la reunió.
  5. Presentació de projectes, debat, i creació de xarxes i oportunitats de col·laboració en el futur.

Biocat vol afegir valor als projectes de recerca a través de la mentoria individual; facilitar la cerca de projectes per part del capital de risc (venture capital), inversors corporatius i venture builders concentrant la recerca de primer nivell; i establir una relació a llarg termini amb les oficines de transferència de tecnologia, maximitzant l’impacte del seu treball a escala d’ecosistema.

The Investment Readiness Series consta de dues convocatòries temàtiques per any, en què Biocat ofereix mentoria als millors projectes de recerca de la BioRegió. Els participants tenen l’oportunitat de presentar el seu projecte en trobades privades amb socis rellevants que busquen projectes excel·lents en ciències de la vida per participar en el seu desenvolupament.

La primera edició de The Investment Readiness Series va tenir lloc els dies 6 i 8 de novembre del 2018, a Barcelona. La jornada va estar organitzada per Biocat amb la col·laboració de Barcelona Tech City, Payment Innovation Hub, la Xarxa de Referència en Biotecnologia (XRB), ACCIÓ i Johnson & Johnson, i va comptar amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”.

La segona edició d’aquesta iniciativa, anomenada The Investment Readiness Series in the City (TIRS in the City), se celebrarà a Londres el 12 de desembre i té com a objectiu facilitar l’accés de les empreses de la BioRegió de Catalunya als inversors de l’ecosistema de Londres, Cambridge i Oxford. Un grup d’inversors britànics seleccionats per MedCity, One Nucleus i ACCIÓ, i entre els quals figuren fons de capital risc com ara AstraZeneca, Seroba Life Sciences, IP Group o Arix Bioscience, seleccionaran de sis a vuit empreses catalanes del seu interès. Les empreses escollides podran presentar el seu projecte davant d’aquests inversors i participar en una sessió de treball en xarxa organitzada per Boost4Health. El programa està organitzat per Biocat i ACCIÓ amb la col·laboració de Newable, MedCity i Nucleus i el suport del programa europeu Boost4Health.