• Imprimeix

Butlletí RECERCAT
¡Somos arqueólogos!

El projecte de divulgació inclusiva «Barcelona, 6.000 anys d’història», adreçat a col·lectius en risc d’exclusió i liderat per Juan Francisco Gibaja, del grup d’Arqueologia de les Dinàmiques Socials de la Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), acaba de publicar el primer de cinc vídeos d’una activitat divulgativa arqueològica amb persones amb síndrome de Down.

31/01/2018 12:01
R134_RECOM_Somos arqueologos

Excavació al jaciment neolític de les Guixeres de Vilobí amb integrants del projecte Barcelona 6000 anys d’Història

Aquest vídeo és un document en el qual es mostra com els nois i les noies amb síndrome de Down poden gaudir de la ciència i l’arqueologia participant en una excavació. En aquest cas, va ser al jaciment neolític de Les Guixeres de Vilobí (Sant Martí Sarroca, Barcelona).

Aquest treball ha estat possible gràcies al finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT, per la sigla en castellà), a la vinculació amb l’associació Down Catalunya, a la col·laboració de Francesc Xavier Oms i el seu equip d’arqueòlegs de la Universitat de Barcelona, al departament de Dinàmiques Socials de la Institució Milà i Fontanals, al grup La Ciència al teu Món, i, sobretot, als nois i noies que van participar-hi, així com a les seves famílies.

El projecte «Barcelona, 6.000 anys d’història» té com a objectiu la inclusió i la integració de col·lectius socials en risc d’exclusió com ara persones de la tercera edat, immigrants i, en aquest cas, persones amb discapacitat, en el món de l’arqueologia.