• Imprimeix

Rays of the World, diversos autors

El mot anglès ray fa de mal traduir al català perquè no en tenim cap que expressi amb tanta precisió el grup de peixos amb esquelet cartilaginós, fecundació interna, carnívors o carronyaires (totes característiques compartides amb els taurons) però que, com a trets distintius, tenen fenedures branquials i boca ventral. Podríem traduir el títol d’aquesta opera magna com a ‘Rajades del món’, però tot i així no seríem prou acurats.

21/04/2017 08:04
R127_RECOM_Rays of the World

Rays of the World

Aquesta voluminosa obra de 800 pàgines en format quasi de DIN A4 és un atles il·lustrat amb dibuixos molt detallats i en color de 633 espècies de tot el món que s’agrupen en 26 famílies. Amb la informació sobre morfologia, biologia, alimentació, reproducció, distribució geogràfica, etc., que conté per a cada espècie, sabrem gairebé tot el que cal saber de cadascuna, veurem quin aspecte tenen i podrem identificar-ne la majoria d’exemplars.

Els autors d’aquesta immensa obra són sis dels millors ictiòlegs actuals i una il·lustradora científica que, addicionalment, té un doctorat sobre morfologia de taurons. En definitiva, es tracta d’un exhaustiu compendi de coneixements sobre aquest apassionant i bellíssim grup de peixos.

 

Rays of the World

Editat per Peter R. Last, William T. White, Marcelo R. de Carvalho, Bernard Séret, Matthias F. W. Stehmann i Gavin J. P. Naylor. Amb pròleg de John D. McEachran.

Figures de Lindsay Marshall

Editorial Cornell University Press

800 pàgines