• Imprimeix

Prevención de la anorexia y la bulimia, de Josep Maria López Madrid i Neus Sallés Tenas

31/03/2006 12:03
Prevención de la anorexia y la bulimia, de Josep Maria López Madrid i Neus Sallés Tenas

Aquest llibre és el resultat d'un treball d'investigació portat a terme per l'autor i l'autora, ambdues persones llicenciades en pedagogia i diplomades en magisteri, que aborden la prevenció dels trastorns del comportament alimentari des d'una perspectiva pedagògica, concretament des de l'educació en valors i la coeducació

 

Tal com se'ns diu a la introducció, el llibre pretén ser un material útil per a la prevenció d'aquestes malalties. El resultat és un manual pràctic, amb propostes concretes d'actuació, que incideix sobre la població amb més risc de patir aquest tipus de malalties: infants i adolescents. El llibre va adreçat tant a professionals de l'educació com als pares i a les mares.

La primera part és un ampli recull dels coneixements científics que en l'actualitat es tenen sobre els trastorns alimentaris, mentre que la segona inclou el plantejament pedagògic de prevenció, resultat del treball d'investigació de l'autor i l'autora, que parteix d'una perspectiva d'educació en valors. Finalment, la tercera part inclou activitats per poder treballar a l'aula diferents aspectes que poden evitar l'aparició d'aquestes malalties.

Es tracta, doncs, d'un bon treball de investigació, els resultats del qual són totalment innovadors i aplicables, i que pot arribar a ser una bona eina per a la detecció i prevenció d'aquests tipus de trastorns, considerats una autèntica pandèmia de la societat actual.

Prevención de la anorexia y la bulimia
Nau Llibres. Edicions Culturals Valencianes, SA (València)
231 pàgines
Any de publicació: 2005