• Imprimeix

Oberta la inscripció per a les Tertúlies de Literatura Científica i el Premi Llegim Ciència

Les Tertúlies de Literatura Científica (TLC) i el Premi Llegim Ciència (PLC), promoguts per la Universitat de Vic i la Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), són una proposta d’innovació docent dirigida a estudiants universitaris i d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius.

27/09/2018 10:09
R140_REDU_Tertulies literaries cientifiques

Tertúlies de Literatura Científica i Premi Llegim Ciència

La finalitat principal de la dotzena edició de les TLC és la lectura de llibres d’assaig i de novel·les de divulgació científica a fi de poder aprendre ciència. Un dels aspectes rellevants del projecte de les TLC és que una vegada s’ha efectuat la lectura, sempre guiada pel professorat dels instituts, els estudiants poden participar a la xerrada debat impartida per l’autor o l’autora del llibre. Entre els llibres suggerits hi ha les obres No sóc el meu ADN, de Manel Esteller Badosa, i La porta dels tres panys 2. La senda de les quatre forces, de Sònia Fernández-Vidal. Les inscripcions per a les activitats de les TLC estan obertes des del passat 4 de juliol.

A la setena edició del Premi Llegim Ciència es proposa la lectura, guiada pel professorat, d’un llibre, en concret una novel·la de ciència adequada a l’alumnat de tercer i quart d’ESO, que posteriorment haurà d’escriure un relat si vol participar en el concurs de relats del PLC. El professorat de cada centre de secundària ha de fer una selecció prèvia dels tres millors relats de cada modalitat i categoria per enviar-los a l’organització, formada pel comitè intern i el jurat, persones especialistes del món de la ciència, la tecnologia i la literatura, que en faran una valoració a fi d’escollir els guardonats. La inscripció per participar en aquesta activitat es pot fer fins al 22 de gener del 2019.