• Imprimeix

Nova edició del Manual de Frascati (2015)

S’acaba de publicar la setena edició del Manual de Frascati, l’eina essencial per a la recol•lecció de dades estadístiques d’R+D. Aquesta versió actualitzada inclou definicions de conceptes bàsics, directrius per a la recopilació de dades i noves classificacions per a la compilació de dades estadístiques d’R+D.

28/01/2016 13:01
R114_RECOM_Frascati_7ena edició

Manual de Frascati (2015)

L’edició conté una actualització de les directrius destinades a comptabilitzar el finançament de l’R+D en resposta als canvis recents que s’han produït sobre aquesta qüestió. El llibre inclou capítols dedicats a aspectes pràctics sobre la recol·lecció de dades en matèria d’R+D en diferents sectors, i proporciona una guia sobre com es poden aconseguir nous tipus de suport públic en aquesta àrea, així com incentius fiscals.

Tot i que és un manual tècnic, també és una pedra angular dels esforços de l’OCDE per millorar la comprensió del paper que desenvolupen la ciència, la tecnologia i la innovació en la societat. A més, com que proporciona definicions i classificacions sobre R+D acceptades mundialment, el manual ajuda en el debat entre els governs sobre les bones pràctiques en les polítiques de ciència i tecnologia.