• Imprimeix

Mimas, d'Òscar M. Pich

23/04/2010 10:04
Mimas, d'Òscar M. Pich
 

Tal com explica Encarna Barreda en el pròleg, Mimas és una novel·la en la qual apareixen transbordadors, planetes, mapes galàctics del sistema solar, la península de Saturn, pirates de l'espai, naus de càrrega, viatges a set milions de quilòmetres solars, vestits de titani i tot un seguit d'al·lusions que la fan encabir fácilmente dins de l'etiqueta de narració de ciència ficció. Però cal ser extremament curosos a l’hora d’etiquetar l'obra, ja que la novel·la no està exempta d'intriga, misteri i aventures.

Mimas és un petit satèl·lit de Saturn descobert el 1789 per William Herschel, on transcorre l'acció en un futur no datat, en una societat espacial regida per un Gran Consell, i on s’esdevé un curiós accident: tres membres d'un equip d'investigadors de la nau Buffon han ingerit una substància que els ha transformat en profetes portadors d'un missatge enigmàtic... La maquinària administrativa es posa ràpidament en marxa, el Consell encarrega al catedràtic, i sovint polèmic científic, Mijael Linus un dictamen: saber fins a quin punt la substància ingerida pels tres de Buffon és una substància innòcua.

El mateix William Herschel i altres personatges de la ficció i de la no ficció, del món de la cultura, de la ciència i de la filosofia, esdevindran claus per entendre el misteri que envolta la substància prohibida. En definitiva, es tracta d'una lectura amena i molt apropiada per al públic amant de la recerca d'altres mons, així com de la reflexió sobre els valors ètics i morals individuals i col·lectius.


Mimas
Òscar M. Pich
Col. El Grill (Ed. Tres i Quatre), 2009
248 pàgines