• Imprimeix

Butlletí RECERCAT
Mesura la febre amb el teu mòbil, en només un segon, amb SkinTemp

L’empresa catalana SkinTemp i el centre tecnològic Eurecat han creat un apòsit adhesiu que es posa sobre la pell i que permet controlar la temperatura corporal amb el mòbil en menys d’un segon. El sistema ofereix una alternativa als termòmetres tradicionals per mesurar la febre de manera més còmoda, ràpida i fiable.

31/05/2018 10:05
SkinTemp

SkinTemp

Aquest nou sistema, que es va presentar a l’estand del centre TECNIO durant l’edició d’enguany del Mobile World Congress, només requereix col·locar l’apòsit sobre la pell i passar-hi el telèfon per sobre per saber la temperatura corporal amb màxima precisió. D’aquesta manera se suprimeix el temps d’espera en el mesurament de la temperatura i permet passar d’uns intervals compresos entre trenta segons i dos minuts a únicament un segon. El dispositiu, doncs, aporta un confort i un estalvi de temps que fa que sigui especialment útil en el cas de nadons, infants i gent gran.

El nou sistema utilitza la tecnologia comunicació de camp proper o near field communication (NFC) per establir la comunicació entre l’adhesiu i el mòbil, que processa la informació mitjançant una aplicació i dona l’opció de veure les dades en forma de gràfica o en forma de taula. Les dades es poden exportar en formats distints, com ara un correu electrònic o un missatge al mòbil.

L’aplicació permet, a més, crear alarmes que ajuden a controlar els temps de febre del malalt, gestionar la temperatura de diverses persones al mateix temps i transmetre al metge l’evolució de les darreres hores, dies o setmanes i els pics de temperatura registrats.

La idea del producte va sorgir quan un dels tres socis de SkinTemp es va trobar amb el problema de mesurar la temperatura corporal del seu nadó i va veure que no hi havia cap sistema que combinés senzillesa i eficàcia, no necessités Bluetooth ni bateria i tingués un preu competitiu i assequible per a tots els públics. Van decidir aleshores apostar per dur endavant la idea inicial amb l’ajut tecnològic d’Eurecat i en el marc de la iniciativa +PiME, que té per objectiu impulsar projectes d’innovació tecnològica de pimes del territori.

SkinTemp s’ha dissenyat per a l’ús domèstic, en escoles bressol i en geriàtrics, però la seva senzillesa tecnològica li atorga una capacitat de modulació i d’adaptació que en permetria la utilització en hospitals i centres sanitaris, així com en usos socials, com podria ser el cas dels campaments de refugiats, per poder prevenir i afrontar amb rapidesa epidèmies de malalties en què la febre és un signe molt clar de contagi.

De moment, SkinTemp funciona per a la temperatura corporal i el sistema està patentat també per mesurar la glucosa, la freqüència cardíaca, la tensió arterial o la saturació d’oxigen en sang, entre altres indicadors.

Més informació