• Imprimeix

Las encantadas. Derivas por las Galápagos, de Charles Darwin i Herman Melville

Aquest llibre recull fragments del quadern de viatge de Charles Darwin i del relat Las encantadas, de Herman Melville, i ens ofereix dues versions diferents d’un viatge a un mateix lloc, les illes Galápagos, amb una separació de sis anys en el temps. El viatge, decisiu per a ambdós, va representar, per al primer, trobar les respostes que van donar lloc a L’origen de les espècies i, per al segon, trobar inspiració per a la seva obra Moby Dick.

21/04/2016 11:04
R117_RECOM_Las Encantadas

Las encantadas. Derivas por las Galápagos

Aquestes dues mirades diferents d’un mateix viatge queden reflectides en els textos dels dos viatgers. Així, el text de Charles Darwin és la narració d’un viatge feta per un naturalista que cerca respostes sobre el misteri de l’origen de l’ésser humà, mentre que el text de Herman Melville és el relat d’un literat que busca el significat ocult i misteriós de les illes Galápagos.

A aquests dos textos s’uneixen els pròlegs de Carlos Jiménez Arribas, poeta i traductor («La mansedumbre de los pájaros»), i Francisco León, poeta i escriptor («Galápagos: viaje a la leyenda»), així com un epíleg de Francisco Ferrer Lerín, escriptor, en el qual es barregen reflexions i poesia («Senilidad del poeta»).

L’edició també conté il·lustracions d’autors contemporanis de Darwin i Melville sobre espècies vistes per primera vegada per l’home.

 

Las encantadas. Derivas por las Galápagos
Charles Darwin, Herman Melville
Amb textos de Carlos Jiménez Arribas, Francisco León i Francisco Ferrer Lerín
Editorial Círculo de Tiza
260 pàgines