• Imprimeix

¿La música distrae? Neuromúsica y educación, de Jordi A. Jauset

La música ens fa més intel·ligents? L’aprenentatge musical millora l’atenció? El ball, la dansa o el cant... tenen influència en el desenvolupament del cervell?

20/04/2017 14:04
R127_RECOM_La_música_distrae

¿La música distrae? Neuromúsica y educación, de Jordi A. Jauset

Gràcies a aquesta obra descobrirem la resposta a aquestes preguntes, a més dels avantatges de la música per gestionar i expressar les emocions i com a eina facilitadora de la socialització que pot reforçar el nostre sistema neuronal.

Al llarg de sis capítols l’obra analitza què és la música i mostra de manera genèrica la seva influència en les dimensions corporal, fisiològica, emocional, mental, social i espiritual. Per exemple, es detallen els mecanismes de neuroplasticitat i els canvis anatòmics i funcionals associats a l’aprenentatge musical. El capítol 4 és particularment interessant: tracta sobre la percepció sonora i musical durant l’estat de gestació. En el darrer capítol es presenten diversos treballs de recerca relacionats amb la música i la seva influència en les funcions cognitives, verbals, de lectura i de càlcul.

I és que, com assevera Javier De Felipe, neurobiòleg i investigador del CSIC, «El cervell de l’artista no només crea música, també la interpreta, i això ens serveix de font d’inspiració científica que ens ajuda a estudiar el cervell, com una eina més de les moltes i variades tècniques disponibles actualment per a aquesta finalitat».


¿La música distrae? Neuromúsica i educación
Jordi A. Jauset  
Editorial Círculo Rojo
202 pàgines