• Imprimeix

La Barcelona d’Hermes. Caçadors d’Hermes

El déu grec Hermes representa el comerç i les finances, és protector dels viatgers, inspirador de l’art i promotor de les ciències. D’acord amb la mitologia, aquest déu fou un dels fundadors de la ciutat de Barcelona i per aquest motiu hi és omnipresent, malgrat que la majoria de vegades aquest fet passa desapercebut.

21/04/2016 11:04
R117_RECOM_La Barcelona dHermes

La Barcelona d’Hermes. Caçadors d’Hermes

Aquest llibre pretén descobrir la seva figura en els indrets més insospitats de la ciutat. En citarem dos exemples: en el gran portal que hi ha en el lateral de l’edifici de Correus, en el carrer de la Fusteria, al principi de la Via Laietana, hi ha un grup escultòric que inclou Hermes, en la seva funció de missatger (un parell d’ales a la roda de la part inferior dreta ho testimonien); uns metres més enllà, l’edifici de la Llotja de Mar és ple d’imatges d’Hermes, tot i que només s’hi pot veure una representació exterior, situada a la façana del carrer del Consolat del Mar (un relleu on apareix el déu amb una bossa de diners a la mà).

Els autors, autèntics caçadors d’Hermes, formen un col·lectiu d’entusiastes de la història de Barcelona i de la presència del déu grec a la ciutat. Aquest col·lectiu està integrat per Enrique Camós, Jordi Casadevall, Ángeles Durán, Núria Manchado, Roser Messa, Albert Muñoz, Mariana Oviedo, Andrés Paredes, Neus Prats, Xavi Soro i Alba Vendrell.

En aquest llibre també hi col·laboren experts i bons coneixedors de la història de Barcelona com ara Francesc Capdevila (Max), Mireia Valls, Xavier Theros, Guillem Martínez, Ricard Martínez, Dani Cortijo, Aureli Vàzquez, Imma Santos, Daniel Venteo, José Pardo i Carme Grandas.

El text va acompanyat de 193 imatges i nou itineraris que ens permetran passejar i, alhora, descobrir la Barcelona d’Hermes.
 

La Barcelona d’Hermes. Caçadors d’Hermes
Diversos autors
Albertí Editor
224 pàgines