• Imprimeix

Gratitud, d’ Oliver Sacks

Un compendi de saviesa en 61 pàgines. Saviesa entesa com el grau més alt de coneixement, coneixement d’un mateix i d’allò que ens envolta, i que permet trobar la mesura justa de totes les coses, on només la gratitud hi té cabuda.

20/04/2017 14:04
R127_RECOM_Gratitud

Gratitud, d’ Oliver Sacks

En aquest llibre, el neuròleg Oliver Sacks ens parla de la seva malaltia i de la seva mort, que la sap ben propera i de forma inevitable. I és precisament en aquestes circumstàncies quan la vida està més present que mai, de manera plena, de manera serena, quan la senzillesa pren un significat especial i quan es comprèn que «assolir una sensació de pau amb un mateix», tal com ell diu, és, potser, al més lluny que es pot arribar al llarg de la vida.

Així mateix, ens ensenya una perspectiva de la vellesa que, com no podia ser d’una altra manera, prové també de la pròpia saviesa, en aquest cas, del pare de l’Oliver Sacks, el qual deia que «la dècada dels vuitanta als noranta és la que més havia gaudit de la seva vida». Si aquesta afirmació us sorprèn, i us agradaria saber per què ho deia, a la pàgina 22, hi trobareu la resposta. Una resposta extraordinàriament lúcida i que fa reflexionar.

El text va acompanyat d’algunes fotografies que ens mostren l’autor, i que ajuden a donar més força, si això és possible, al contingut.

Aquest llibre transmet allò que el seu títol indica: un gran sentiment de gratitud, així com un respecte profund i una gran admiració cap al seu autor. I, també, el desig de poder aprendre, una mica, ni que sigui només una mica, el que ens està mostrant. Per tot això, moltes gràcies, Oliver Sacks. 

 

Gratitud

Oliver Sacks

Editorial Anagrama (primera edició: febrer de 2016)

Traducció al castellà de Damià Alou

61 pàgines