• Imprimeix

Elemental, queridos humanos de Juan Luis Arsuaga i Milagros Algaba, amb dibuixos de Forges

31/01/2013 13:01
Elemental, queridos humanos, de Juan Luis Arsuaga i Milagros Algaba, amb dibuixos de Forges

Aquest llibre que us presentem fa un recorregut, en forma de viatge en el temps, per la història de la vida al planeta Terra, amb la intenció de conscienciar sobre el respecte a l’entorn en què vivim. L’han escrit conjuntament el paleontòleg Juan Luis Arsuaga i la geògrafa Milagros Algaba, amb il·lustracions de Forges.

La idea del llibre va sorgir arran de la celebració el 2010 de l’Any Internacional de la Diversitat Biològica, i com diuen els autors al pròleg del llibre: «Estaría bien que lo celebráramos todas las especies de la biosfera como corresponde, pero es muy dudoso que los no humanos tengan algo que celebrar. El Antropoceno, o Era de los Humanos ha empezado con una extinción masiva. El meteorito somos nosotros».

És, doncs, un llibre que parla de la vida, de l’evolució, dels perquès, del que ha passat i del que pot passar a la Terra, d’una manera amena, àgil i entenedora per a tothom. Uneix, per tant, l’anàlisi, la divulgació i la diversió, i invita a la reflexió crítica sobre les decisions del present que tindran efectes en el futur.

Elemental, queridos humanos: vida y andanzas del ingenioso planeta Tierra
Juan Luis Arsuaga i Milagros Algaba, amb dibuixos de Forges.
Ediciones Temas de Hoy
295 pàgines