• Imprimeix

El gen. Una història íntima, de Siddhartha Mukherjee

En un recorregut per la història que abraça uns quants segles, El gen. Una història íntima ens explica la recerca per desxifrar el codi principal que ens forma i ens defineix com a humans i que determina com som per fora i per dintre.

20/04/2017 14:04
R127_RECOM_Historia_gens

El gen. Una història íntima, de Siddhartha Mukherjee

L’autor, Siddhartha Mukherjee, és metge, genetista i investigador especialitzat en oncologia, a més de biòleg expert en cèl·lules mare. És autor de The Laws of Medicine i The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer, que el 2011 va guanyar el premi Pulitzer de no-ficció i el Guardian First Book Award. Mukherjee actualment és professor ajudant de medicina a la Columbia University. El seu laboratori ha identificat gens que regulen les cèl·lules mare, i el seu equip està reconegut internacionalment per haver descobert cèl·lules mare del teixit esquelètic i alteracions genètiques en els càncers de la sang. Ha publicat articles a Nature, Cell, Neuron, The New England Journal of Medicine, el New York Times i unes quantes altres revistes i publicacions.

En aquest llibre, i entrellaçada amb la trama de la història dels gens, hi ha també una història íntima: la història de la família de Mukherjee i el seu patró recurrent de trastorns mentals, que ens recorda que la genètica té una importància transcendental en la vida quotidiana de tothom. Aquestes qüestions esdevenen encara més importants avui dia, en què estem aprenent a llegir i escriure el genoma humà, amb totes les possibilitats que comporta de modificar el destí i la identitat de la nostra descendència.

El gen. Una història íntima ens proporciona un relat insuperable sobre la unitat fonamental de l’herència i un panorama tant del passat com del futur de la humanitat. En definitiva, es tracta d’un excel·lent llibre de divulgació científica.

 

El gen. Una història íntima,

Siddhartha Mukherjee

Edicions La Campana (primera edició març 2017)

Traducció al català de Xavier Pàmies

712 pàgines.