• Imprimeix

Eats, shoots and leaves: the zero tolerance approach to punctuation, de Lynne Truss

27/02/2006 13:02
Eats, shoots and leaves: the zero tolerance approach to punctuation, de Lynne Truss

En l'actual societat del coneixement, la comunicació i la divulgació científica tenen una gran importància. No hi ha dubte que per poder comunicar bé cal escriure bé i, per tant, puntuar de manera adient. I per si no n'estem convençuts, el títol del llibre ens ho deixa ben clar: Eats shoots and leaves o Eats, shoots and leaves? Així, l'ós panda protagonista d'aquest títol es troba desconcertat quan no sap si ha de menjar brots i fulles, o bé menjar, disparar i marxar.

 

El llibre ha estat escrit per una periodista del diari The Times amb un sentit de l'humor i un rigor brillants. L'autora presenta mitjançant exemples clars, i a vegades molt divertits, les normes bàsiques per al bon ús de la puntuació en llengua anglesa, amb capítols dedicats a l'apòstrof, la coma, el guió, etc. Com assenyala la mateixa autora, sembla que la correcció en l'ús de la puntuació sigui gairebé una espècie en perill d'extinció.

Com que el col·lectiu investigador del nostre país es troba amb la necessitat creixent d'escriure en aquesta llengua, recomanem la lectura d'aquest llibre que ha estat un best seller en els països anglòfons; tota una fita per a un llibre sobre puntuació gramatical.

Lynne Truss
Gotham Books
Nova York, 2003
209 pàgines