• Imprimeix

Contes de microbis, d’Arthur Kornberg

28/09/2012 09:09
Contes de microbis, d'Arthur Kornberg

Contes de microbis és una publicació que recull tot un seguit de contes que el bioquímic nord-americà Arthur Kornberg (Nova York, 1918 - Stanford, 2007), guanyador l’any 1959 del Premi Nobel de Fisiologia i Medicina, acostumava a explicar als seus fills i néts.

L’obra conté una magnífica desfilada de microorganismes, descrits poèticament per fomentar l’aprenentatge de grans i petits: des del Salmonella typhi, responsable del tifus, fins a l’Streptococcus pneumoniae, causant de la pneumònia, tot passant per bestioles menys nocives i molt més beneficioses, com ara el Penicillium notatum, del qual s’obté la penicil·lina, o el Saccharomyces cerevisiae, un llevat que es fa servir en la fabricació del pa, el vi i la cervesa.

L’any passat es va publicar la primera edició en castellà del llibre i ara, juntament amb la segona edició, s’ha publicat també la versió catalana, la traducció de la qual ha anat a càrrec de Santi Montagud, Ricard Guerrero i Mercè Piqueras. Les dues versions han conservat el mateix format i els dibuixos de l’edició original anglesa realitzats per Adam Alaniz.