• Imprimeix

Científics lletraferits> a la revista Mètode

23/04/2014 11:04
Científics lletraferits, a la revista Mètode

 La revista Mètode publica una nova monografia, anomenada «Científics lletraferits», que aplega vint-i-una narracions escrites per científics, cadascuna de les quals, amb personalitat pròpia, ens endinsa en universos plens d’enginys matemàtics, referències a la biologia, la química o a la mateixa lògica de la recerca científica. El llibre ha estat editat per Jordi de Manuel, biòleg, professor i autor d’una dotzena de novel·les; i Salvador Macip, metge, investigador i autor de cinc novel·les i de dos contes infantils, a més de tres llibres de divulgació científica. Tots dos editors són també autors de sengles narracions.

Es tracta de literatura de ficció vertebrada en la ciència, amb històries molt variades, poètiques o d’intriga, situades en el passat o en el futur, escrites amb ritmes i estils ben diferents.

El resultat és un llibre molt amè que, segons les paraules dels mateixos editors, serveix per descobrir-hi veus literàries amb inquietuds i punts de vista diferents dels habituals.

En què es va inspirar Gaudí per fer el drac del Parc Güell? Com va planejar una ment malèfica l’assassinat d’un casteller? Com es va descobrir que un postdoc havia robat els resultats de la recerca del grup on treballava per publicar-los des d’un altre laboratori? Com va impedir un arquitecte que manipulessin el seu projecte per a un edifici emblemàtic? Aquests són, entre d’altres, alguns dels enigmes que resoldreu si us ve de gust llegir aquesta recomanable monografia.

Científics lletraferits
Jordi de Manuel i Salvador Macip, editors
Mètode, Universitat de València, 2014
252 pàgines

Revista Mètode