• Imprimeix

Barcelona, ciutat de fàbriques, de Mercè Tatjer

Actualment Barcelona ja no és la ciutat d’activitat fabril dels segles XVIII a XX, quan proliferaren obradors, tallers, naus i fàbriques. Aquesta obra té per objectiu recuperar part d’aquesta memòria industrial i la dels seus protagonistes: emprenedors, enginyers, tècnics, obrers i obreres que van ser capaços d’adaptar-se a les innovacions, alhora que lluitaven per millorar les seves condicions de vida.

22/04/2015 11:04
R107_Recom_BCN_fàbriques_GRAN

Barcelona, ciutat de fàbriques, de Mercè Tatjer

D’entre els diversos productes fabricats a la ciutat l’obra abraça els articles més utilitzats o consumits per una societat en transformació: xocolata, paraigües i ombrel·les, perfums i sabons, gel i gelats, editorials i arts gràfiques, cervesa i begudes carbòniques, joguines i jocs, llet i iogurt, llana, seda i cotó.

Mercè Tatjer i Mir és doctora en Geografia per la Universitat de Barcelona, on és catedràtica emèrita de Didàctica de les Ciències Socials. Experta en geografia i història urbana, és autora d’un centenar d’articles i deu llibres, entre els quals La ciutat de les fàbriques. Itineraris industrials de Sant Martí (2002) i La indústria a Barcelona el 1906 i l’articulació d’un primer espai metropolità (2009).

 

Barcelona, ciutat de fàbriques

Mercè Tatjer

Albertí Editor

224 pàgines