• Imprimeix

Aama 3: El desierto de los espejos, de Frederik Peeters

23/04/2014 12:04
Aama 3: El desierto de los espejos, de Frederik Peeters

Recentment ha estat publicat el tercer volum de la sèrie Aama, una novel·la gràfica sobre ciència-ficció del suís Frederik Peeters. L’acció dels tres volums transcorre en una època hipertecnològica, planificada i assistida, en què els humans duen implants de tota mena que els fan gairebé perfectes, i disposen del suport de robots que els auxilien en tota mena de tasques.

El protagonista, Verloc Nim, decideix viure al marge de la tecnologia i, després de perdre la feina, la seva dona i la seva filla, i d’allunyar-se dels amics, prefereix viure amb els defectes característics de la seva condició humana (com ara la miopia o deixar-se dur per l’instint) en lloc d’estar sotmès a la tecnologia per superar la condició humana o de genopur.

Si en el primer volum (Olor a tierra caliente), Nim despertava amnèsic enmig del no-res i mica en mica anava recuperant el seu passat, i, en el segon volum (La multitud invisible), el protagonista s’unia a l’expedició que encapçala el seu germà a la recerca d’Aama, una misteriosa substància amb propietats d’un abast insospitat, en el tercer volum (El desierto de los espejos) el petit grup avança per un entorn cada cop més hostil, a voltes feréstec, a voltes completament erm, amb una fauna i una flora en mutació constant, on sovint la realitat i món oníric es barregen.

L’obra es pot considerar brillant tant en l’aspecte narratiu com el pictòric, amb seqüències d’acció espectaculars i coreogràfiques. En cap cas, però, no hi manca la reflexió filosòfica: els límits de la ciència, les relacions personals, el sentit de la vida i la paternitat són, entre d’altres, algunes de les qüestions que el mestre suís aborda amb elegància.

Aama va ser premiada com a millor sèrie al Festival Internacional del Còmic d’Angoulême 2013.


Aama 3: El desierto de los espejos
Frederik Peeters
Traducció d’Ana Sánchez
Astiberri Ediciones
88 pàgines