• Imprimeix

Butlletí RECERCAT
A quina velocitat es podien desplaçar els dinosaures?

Científics creen una app que permetrà als més joves descobrir els secrets amagats a l’esquelet fossilitzat d’un dels depredadors més grans que han poblat la Terra, el Tyrannosaurus rex .

31/01/2018 12:01
R134_REDU_velocitat dinosaures

L’extraordinari esquelet fossilitzat d’un dels dinosaures que més han inspirat el món del cinema

R134_REDU_velocitat dinosaures2

Aquesta app serà una nova eina pedagògica i divulgativa per al públic més jove

A quina velocitat es podien desplaçar els dinosaures? Com es pot conèixer la mida d’un sauròpode a partir de mesurar-ne el fèmur? Quins mètodes hi ha per calcular el pes dels dinosaures? Aquestes són algunes de les incògnites que es poden resoldre amb una aplicació per a dispositius mòbils dissenyada pel professor Antonio Monleón Getino, del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la Universitat de Barcelona (UB), en col·laboració amb Biel Stela, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La col·laboració de Monleón, que és membre del Grup de Recerca en Bioestadística i Bioinformàtica (GRBIO) —integrat en la plataforma Bioinformatics Barcelona (BIB)—, és part de l’assessorament científic impulsat per l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont per a la mostra «T. rex. La Trix, el tiranosaure més ben conservat del món», que s’exhibeix al CosmoCaixa de Barcelona fins al 18 de febrer.

Aquesta nova eina pedagògica i divulgativa ajudarà el públic més jove a descobrir alguns dels secrets que amaga l’extraordinari esquelet fossilitzat d’un dels dinosaures que més han inspirat el món del cinema i que més ha contribuït a crear un mite: el Tyrannosaurus rex.

Més informació