• Imprimeix

100 qüestions d’astronomia, de Jordi Aloy i Domènech

Aquest llibre de divulgació científica, escrit per Jordi Aloy, físic i astrònom vocacional, que treballa actualment a l’Àrea de Ciència, Investigació i Medi Ambient de la Fundació La Caixa, intenta donar resposta a algunes qüestions que ens plantegem en l’àmbit de l’astronomia. Moltes d’aquestes són fruit de la seva experiència a l’hora de respondre les preguntes que li feia el públic al planetari on va treballar durant gairebé 20 anys.

18/04/2018 15:04
R137_RECOM_100 qüestions

100 qüestions d’astronomia, de Jordi Aloy i Domènech

El llibre s’estructura en cinc parts, que tracten des de qüestions més quotidianes fins a d’altres més complexes que, fins i tot, encara ara resulten una incògnita per als astrofísics, que intenten treure l’entrellat dels més profunds misteris de l’Univers.

L’autor intenta explicar de manera senzilla i didàctica, a l’abast de tothom, les característiques dels diferents planetes del sistema solar, de la Lluna, de la nostra galàxia, de l’univers observable, etc. També ens ensenya com tenen lloc els eclipsis, quins tipus d’estrelles hi ha i com es formen, què són els forats negres, de què és compon la matèria fosca, com es va produir el Big Bang o si existeixen universos paral·lels. Qüestions molt interessants totes, algunes de les quals continuen essent un misteri…

 

100 qüestions d’astronomia. De les fases de la lluna a l’energia fosca

Jordi Aloy i Domènech

Cossetània Edicions. 2013

224 pàgines