• Imprimeix

Projecte Eduroam

eduroam

 

Eduroam és una iniciativa de TERENA que facilita la mobilitat dels investigadors i els estudiants europeus, oferint connectivitat 'wifi' en els seus desplaçaments a la resta d'institucions que hi estan adherides. D'aquesta manera, els usuaris de les institucions que participen a Eduroam tenen accés a Internet a través de les xarxes sense fils de la resta d'institucions participants.

La connexió d'un usuari a la xarxa sense fils de la institució visitada (sempre que aquesta participi a Eduroam) és semblant a la connexió a la xarxa sense fils de la pròpia institució d'origen de l'usuari: el nom d'usuari i la contrasenya necessaris per autenticar-se són els mateixos que els que s'utilitzen a la institució d'origen, i l'única diferència pot ser el mètode d'accés a la xarxa.

La Secretaria d’Universitats i Recerca participa en el projecte d'Eduroam, donant accés a les persones usuàries d'altres institucions participants també a Eduroam, mitjançant la coordinació del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que realitza l'enllaç tècnic i administratiu entre les diferents institucions participants en el projecte.

Data d'actualització:  11.05.2018