• Imprimeix

Programa "Indústria del coneixement"

Indústria del Coneixement

En un entorn global tan competitiu com l’actual, la necessitat d’apropar el coneixement generat a les universitats i entitats de recerca al teixit productiu esdevé un objectiu clau per al progrés social i econòmic del país. En aquest sentit, el programa Indústria del Coneixement pretén afavorir el desenvolupament de noves empreses de base científica (spin-offs), derivades de la recerca que es duu a terme a les universitats i els centres de recerca, en el marc de l’estratègia per transferir la tecnologia i el coneixement generats en l'entorn acadèmic i científic al sector empresarial.

El programa preveu la mobilització de més de 34 milions d’euros durant el període 2014-2020, període durant el qual es podran atorgar ajuts financers i no financers a prop de 300 projectes empresarials basats en la recerca, amb l’objectiu d’acompanyar els projectes, des de la fase inicial de prototipatge fins a la seva introducció en el mercat. També inclou un programa de formació i  mentoratge. 

El Programa Indústria del Coneixement consta de tres fases:

Primera Fase de Valorització. En aquesta fase s’oferiran ajuts destinats a la protecció del coneixement i als primers treballs de desenvolupament d’un producte: els preprototips. També s’oferirà formació, assessorament i mentoratge sobre gestió empresarial, que seran coordinats per la Universitat de Califòrnia, Berkeley. La convocatòria pública serà gestionada per l’AGAUR. 

Segona Fase de Valorització: Prova de concepte. En aquesta fase s’oferiran ajuts per prototipar la tecnologia o producte i demostrar la viabilitat del projecte. La convocatòria pública serà gestionada des de l’AGAUR. 

Fase de capitalització ‘early-stage’. S’obrirà una línia de préstecs de l’Institut Català de Finances dotada amb 2 milions d’euros anuals per cinc anys, que serviran per mobilitzar uns 1,5 milions d’euros més entre inversors,  destinada a l’inici de l’acció comercial i la producció, entre d’altres objectius. Un comitè integrat per persones externes  amb experiència acreditada en la gestió de negocis avaluarà els projectes. El Departament d’Empresa i Coneixement establirà un Fons de Garantia per donar cobertura parcial del risc assumit, per facilitar l’accés al crèdit sense avals ni altres garanties.

Les bases reguladores de la tercera convocatòria dels ajuts Indústria del Coneixement Llavor i Producte es van publicar el maig de 2018.

La tercera convocatòria dels ajuts Indústria del Coneixement Llavor i Producte es va publicar el maig de 2018:  

 

La segona convocatòria de la fase Mercat es va obrir el dia 15 de gener de 2018:  

 

Per a consultes relacionades amb les fases I i II del programa us podeu adreçar a: informacio.agaur@gencat.cat.

Pel que fa a la fase III, us podeu adreçar a: consultes@icf.cat

Data d'actualització:  11.12.2018